Te koop: Een prachtig monumentaal pand in het centrum van Geertruidenberg, dat zeer geschikt lijkt voor een nieuw weekendhotel.

Een Rijksmonument:

‘Het Witte Laecken’ wordt reeds in de zestiende eeuw genoemd; reeds in 1626 is er sprake van een achterhuis. Het huidige gebouw, dat nog steeds bestaat uit een voor- en een achterhuis, stamt echter in hoofdzaak uit later tijd en is waarschijnlijk in het eerste kwart van de negentiende eeuw gebouwd. Later vonden, afgezien van de winkelpui van (omstreeks) 1905, geen fundamentele wijzigingen meer plaats. Omschrijving Pand bestaande uit voor- en achterhuis, verbonden door middel van een centraal geplaatste gang. Voor- en achterhuis hebben een rechthoekige grondslag en tellen twee bouwlagen onder schilddak. De daken zijn voorzien van gesmoorde oud-Hollandse pannen en hebben beide twee sobere dakkapellen. Beide bouwdelen zijn vrijwel geheel opgetrokken in IJsselsteen, de voorgevel van het voorhuis echter in een als meer representatief beschouwd Waalformaat.

Misschien daardoor ook wel weer lastig voor een B&B