De Leukste Hotels, - B&B's - Villa's en - Vakantiehuizen voor het Weekend!

Een guided city tour met je IPod


Ik haat het om in een kudde achter een gids met opgestoken parapluie aan te stekkeren.

Twee ondernemende jongelieden hebben daar wat op gevonden. Onlangs hebben zij een website opgezet, Audio City Tours, waar je tegen betaling een MP3 file kunt downloaden dat als gids dient voor een wandeling door Amsterdam. Er zijn nu twee wandelingen beschikbaar, eentje door oud Amsterdam en eentje in verband met het Rembrandt Jaar, de Rembrandt tour. Een Mozart Tour door Salzburg is in voorbereiding. Dan moeten ze, denk ik, wel snel zijn, want in Oostenrijk kun je via de site Calling Mozart, zo te zien opgezet door de ORF, gratisch een hele verzameling tours downloaden die je door Wenen langs herkenningspunten voeren die in het Mozartjaar van belang zijn.

Zoekt en gij zult vinden: En jawel hoor In het Verenigd Koninkrijk bestaat het al onder de naam Tourist Tracks met tours voor Bath, Brighton, Cambridge, London en Oxford. En hier staat ook een mooie van Gloucestershire. Venetie deed het vorig jaar al.

Voor hotels en B&B’s misschien een idee om een tour te sponsoren en exclusief aan hun gasten aan te bieden.

Het duurt natuurlijk niet lang meer of er komen ook guided video tours voor je Vpod… Oops ook die bestaan al, al is het met een ander doel, zie Choice Walking Video Tours bedoeld om bezoekende studenten wegwijs te maken op een campus….Je kan het niet verzinnen of het is er al! WarnerBrothers kan natuurlijk niet achterblijven met een VIP studiotour.

Update 2020 door Happy Hotelier:
Na het uitbrengen van de Iphone en andere smartphones zijn mp3 tours natuurlijk ten dode opgeschreven. Ik handhaafde de post vanwege de nostalgie

Vorige

Avalon Coastal Retreat, Tasmania

Volgende

Herfst 2006: Frans Hals hotel in Haarlem

  1. Benedikt

    There are other podcasts for Amsterdam and other European destinations available online.

    http://walki-talki.com as cheaper tours, such as one through the redlight district of Amsterdam that is cheaper than the one advertised here.

    However, several travelers produce podcasts for free these days – and major travelguides do, as well, such as Rick Steves at http://www.ricksteves.com

    Check the lonely planet forum for other ones or do a google search for “podcast free tour -destination-“

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén