De Leukste Hotels, - B&B's - Villa's en - Vakantiehuizen voor het Weekend!

Reistip: Controleer de paspoort controleur

Onlangs staken wij vanuit Duinkerken met de ferry over naar Dover. Op de terminal een kaartje gekocht. De loketten voor truckers en voor personenauto’s zijn gescheiden en niet voor elkaar zichtbaar door een melkglazen wand. Tijdens het kaartjes kopen wisselden mijn vrouw en ik van plaats omdat we de paspoorten moesten laten zien en even uit de auto halen. De loketteur sprong heen en weer tussen twee loketten waarbij we van een loket niet konden zien wat er gebeurde.

Aangekomen op de plaats van bestemming ontdekte mijn vrouw 4 paspoorten in haar handtas en schrok daarvan. Hoe kwamen die nu in haar tas? In haar tas gestopt op de Ferry? Is er iets raars aan de hand? Er staat geen adres in een paspoort dus je kunt de betrokkenen ook niet waarschuwen.

Teruggekomen de paspoorten ingeleverd bij de plaatselijke politie.

Wat bleek nu? De loketteur in Duinkerken had de paspoorten van de trucker en zijn vrouw die naast ons aan het trucker loket hadden gestaan, aan mijn vrouw of aan mij terug gegeven en beweerde tegenover de trucker dat die zijn paspoorten nog niet had laten zien. Wij natuurlijk in vol vertrouwen niet gekeken wat de loketteur ons in de handen gaf en ongezien in de handtas gestopt.

Trucker in de problemen want die miste zijn boot en de volgende boot ging 2 uur later. Omdat hij vanaf zijn kantoor een kopie van zijn oude paspoort dat nog net niet verlopen was (maar natuurlijk wel ingeleverd) kon laten faxen, mocht hij wel door. De trucker had net een nieuw paspoort en moest nu alweer een nieuwe aanvragen. Op zijn terugreis bleek dat de ferry maatschappij Dover terminal had gewaarschuwd en met de kopie van zijn oude paspoort mocht hij door.

Moraal van het verhaal.

Controleer de controleur en kijk altijd wat hij/zij je terug geeft. Voor hetzelfde geld geeft hij verkeerde paspoorten terug en zit je zelf in zak en as.

Vorige

Parijs Paradijs

Volgende

Tango & Bossanova (waar zit weekendhotel deze winter)

  1. Hilde

    Amai, zal je maar overkomen se!
    Erger was het met die arme trucker gesteld! gelukkig dat jullie dadelijk alles hebben aangegeven aan de politie – wat een papierrommel allemaal! en ja je ziet met paspoorten moet je uiterst voorzichtig zijn – dat leren wij hier aan de balie van het hotel ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén