Hotel Frederikplein

De Weekendhoteliers van het eerste uur van Hotel V hebben het voor elkaar. Binnenkort openen ze hun 2e hotel in Amsterdam. Naast de vestiging op het Victoriaplein nu ook een Hotel V (ruim 40 kamers) op het Frederiksplein, tussen de Utrechtsestraat en het Amstelhotel, veel beter kan je het niet treffen.

De lobby is nog afgeplakt, voorbijgangers kijken nieuwsgierig naar binnen. Ik werd rondgeleid door de initiatiefnemers. Het wordt hip en happening maar niet te, meer een beetje jazzy zoals ze het zelf omschrijven. De rondleiding eindigde in de trattoria om de hoek.

Het moet niet alleen een bijzonder hotel worden maar vooral ook de plek voor de nieuwsgierige toerist. De mensen van Hotel V grossieren in “inside adressen”, want zo zeggen ze zelf “de leukste plekken daar lopen velen aan voorbij”, “wij gaan onze gasten helpen, wij kennen de weg”.

Hotel V Frederiksplein Amsterdam