Hospitality veteraan Johan Neppelenbroek heeft “Historic Hotels of The Benelux” opgezet als afsplitsing van Erfgoedlogies om aanstuiting bij het internationaal netwerk van Historic Hotels te kunnen krijgen.

Per 1 augustus 2008 heeft hij stokje doorgegeven aan Annemarieke van der Velden. Johan’s investering is overgenomen door de Eden Hotel Groep (17 hotels) die met deze overname op termijn een uitbreiding van activiteiten over de grens voor ogen heeft.

Insiders hebben mij verzekerd dat het feit dat Historic Hotels of the Benelux nu onderdeel gaat uitmaken van een bepaalde hotel groep niet zal leiden tot verlies van leden bij Historic Hotels of the Benelux.

Bij Historic Hotels of the Benelux zijn 33 Nederlandse en 17 Belgische Hotels aangesloten, welke in meerderheid zeker als weekendhotel kwalificeren.

Historic Hotels of the Benelux is lid van Historic Hotels of Europe

Historic Hotels of Europe is partner van Historic Hotels of America

Ik wens Annemarieke veel succes bij het opstuwen van de Historic Hotels in de vaart der volkeren.

Update januari 2020 door Happy Hotelier:

Inmiddels bestaat Historic Hotels of the Benelux niet meer. Er worden nog wel een paar Nederlandse en Belgische hotels op de site van de Europese tak vermeld. De Eden Group werd in die dagen geleid door een telg van het geslacht Wientjes, jawel die van Hotel Wientjes in Zwolle….Annemarieke in inmiddels met deze telg gehuwd en heet … Annemarieke Wientjes…ook hier is de cirkel rond…