Zenden in Maastricht is dit jaar onder toezicht van Wiel Arets, nederlands architect, geheel verbouwd tot een modern design hotelletje. Nu blijken ze te zijn genomineerd voor de “Great Indoors Award 2009“.

Ze mogen het o.a. opnemen tegen “grote jongens” als het Mondrian South Beach hotel in Miami (ontworpen door Marcel Wanders), ik ben benieuwd!

De overige genomineerden zijn Beijing Noodle N0.9 in Las Vegas, Mirage Dance Hall in Falsterbo (Zweden), Berge Hotel in Aschau in Chiemgau (Duitsland) en dus het al genoemde Mondrian South Beach.

De in totaal vijf genomineerden zijn geselecteerd uit 380 inzendingen. Op 28 november wordt de winnaar van de award bekend gemaakt.

Uit het Jury Rapport:

The scale of Hotel Zenden is modest, but it is perhaps this scale that led to the refi nement of the design. The minimalist control of this hotel and gym demands a hyper-awareness of every choice made. This interior illustrates the maxim that “God is in the details.” The jury appreciates the effort in using every means to attach a sculptural quality on the historic space, especially because the project was a renovation.