Bij Toine

Meesterkok Toine Smulders, wereldkampioen koken heeft in het Gelderse Tolkamer een hotelletje geopend. Ziet er prachtig uit, kijkt uit over de Rijn, vlakbij de Duitse grens. Iets voor de fijnproevers dus, lekker uit eten, blijven slapen en dan nog even de buurt verkennen.

Update door Happy Hotelier in januari 2020:

Na enige tijd is dit restaurant failliet gegaan. Toine vertelde nog bij DWDD over dat faillissement (“nooit meer een eigen zaak”). Waarom dan niet deze post in de prullenbak gekieperd? Omdat ik mij bedacht dat een dikke 16 jaar bloggen over weekendhotels ook een aardig stukje horeca geschiedenis kan opleveren en als reminder voor diegenen die in het huidige tijdsgewricht waarin in ieder geval de prijzen van het onroerend goed weer in de hemel stijgen, iets willen beginnen, goed nadenken over wat de investering van tijd en geld onder de streep oplevert. De crisis van 2008 heeft vooral laten zien dat Michelin Sterren restaurants erna nooit meer terug zijn geklommen naar het verdienniveau van voor die crisis. Net zoals de gemiddelde overnachtingsprijs van de top hotels niet meer zo hoog is als zeg maar in 2006…..

Voorts

Blijkt uit een blogpost uit 2019 dat Toine niet voor een gat te vangen is en nu door het leven gaat als chef van een superyacht voor de charter:


Het kan slechter 😉