Net buiten Maastricht zit op een mooie kasteel locatie de “Hoge Hotelschool Maastricht”, daar is nu net hun “Teaching Hotel Château Bethlehem” geopend.

Geen paniek, jawel een hotel gerund door studenten, maar alles hyper professioneel en verantwoord!

Het ambitie niveau is hoog, een mooi restaurant en kamers ingericht door jonge Nederlandse designers. Dit alles onder het toeziend oog van Henk Vos, artdirector, bekend van de aankleding van het Kruisherenhotel in Maastricht.

Veel input van die design jongens en meisjes uit Eindhoven. Zelf was ik twee weken geleden eens kijken in Eindhoven bij de “opendag” van de Design Academie aldaar. Ook ben ik daar naar de nieuwe (work)shop van Piet Hein Eek geweest (zeer groot en de moeite waard). Hij mocht 4 kamers in dit nieuwe hotel inrichten (zie foto hierboven), de overige designers deden de andere 22 kamers (zie onderstaande video voor een overzicht).

Misschien wordt het weer eens tijd om naar Maastricht te gaan…..

Teaching Hotel Château Bethlehem