De Leukste Hotels, - B&B's - Villa's en - Vakantiehuizen voor het Weekend!

Mijn favoriete station

Zin in een weekendje vertraging? doe Spoor 62 aan.

Ze zitten in een voormalig stationnetje in Moere, niet ver van Oostende en Brugge. Het is iets bijzonders, vroeger – in de glorietijd van Oostende – passeerde hier lijn 62 / lijn 63, van de “Compagnie du Chemin de Fer d’Ostende à Armentières”, nu een heelijk ruststation (zie ook hun suggesties voor een bijzondere wellness locatie en eetadressen in Brugge).

Het oude station

Jos en Irma Tomassen hebben een zwak voor architectuur en eigentijds design. In 1999 kochten ze het oude stationsgebouw van Moere en schakelden architect Jacques Verbeke in om het vervallen pand te transformeren tot gezinswoning.

Het gastenverblijf vond onderdak in een verbouwde vleugel van het voormalige station. Die vleugel was een vroegere garage en sinds lang een doorn in het oog van de dienst Monumentenzorg. De verbouwing tot B&B was een uitdaging voor architect en bouwheren. Het idee om in het ontwerp patrimonium, design en hedendaagse architectuur samen te brengen, kon de dienst Monumentenzorg uiteindelijk toch helemaal overtuigen. Na een jaar van intensieve renovatiewerken opende Spoor.62 op 1 augustus 2011 haar deuren.
Zo werd het oude station van Moere opnieuw een oord waar gasten met koffers en dromen komen en gaan, op zoek naar ontspanning en vakantiegeluk.

Vorige

Je eigen atelier, ’s zomers buiten!

Volgende

Ontdekt: Le refuge du pêcheur

  1. Dorenda Nefkens

    We experienced three wonderfull days at spoor62 in Moere. Allready at reservation Irma proved to be a great host. Also during our stay she was always there when we needed her for advice or things we needed during our stay, but was never to much present. We enjoyed a calm and luxerious atmosphere during the days and only went out for a 2 hour walk and evening dinner in the restaurants Irma recommended and kindly made reservations for. Spoor62 is the perfect hide away to relax and enjoy. Just go there, read a book at the fire place, enjoy the view with a glass of wine, take a bath, sleep late and enjoy Irma’s beautifull breakfast. There are plenty of possible other activities in the neighbourhood like a modern spa, the beach, Brugge, biking routes etc. But we did not experience the need to go anywhere…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén