Weer eens in Antwerpen geweest. En weer eens wat anders dan de bekende buurten als Zuid en het meer toeristische centrum.

Borgerhout ditmaal, i.p.v vanaf het Centraal Station direct naar het centrum door te steken nu precies de andere kant op. Foute buurt? dacht het niet! afgelopen jaren zijn hier een paar hele leuke b&b’s opgedoken (de panden aldaar vragen er gewoon om).

Ik heb hier 3 b&b’s bezocht. Onderstaande foto’s gegeven een idee.

De buurt is multi culti dat wel, echter bruist van het leven, leuke pleintjes, cafes en culturele centra. Het meer traditioneel centrum van Antwerpen is slechts 10min met de tram, makkelijk te bereiken.

B&B Couchecouche

Prachtig gerenoveerd pand aan karakteristiek plein. Ik heb hier een nachtje overnacht om vanuit hier de buurt te verkennen. Eyecatcher is hier het houten bad, heerlijk dobberen, vooral als je net zo’n lekker Belgisch biertje achter de kiezen hebt. Aanrader!!

B&B Bakeliet

Twee kamers bij liefhebbers van de jaren 50, Rock and Roll en Lindie Hop!

Droom en Daad

Een complex waar kunst en slapen wordt gecombineerd. Keuze uit veschillende stijlen kamers/appartmenten, sociale ruimten in gallery/loft achtige sfeer.