Het Haagsche Des Indes is na een renovatie van 35 miljoen euri (voor 92 kamers…pfff) die ruim anderhalf jaar heeft geduurd, onlangs opengesteld voor het publiek.
Nu heet het nog Le Meridien Hotel Des Indes, maar het zal binnenkort wel Starwood Des Indes of Sheraton Des Indes gaan heten, want eind augustus is de definitieve intentieverklaring getekend dat de Starwoord groep de Meridien groep gaat overnemen.

Ik heb een rondleiding gehad. Iedereen die dat wil kan een rondleiding krijgen, want van het management team is er de komende tijd speciaal daarvoor iemand bij toerbeurt beschikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur. Ik vind dat een fantastische PR service. Het is ook heel duidelijk dat het veeltallig personeel erg gemotiveerd is door het fraaie resultaat.
Des Indes wil zo veel mogelijk een ontmoetingspunt worden van (sjiek) Den Haag. De lounge, de bar en het restaurant lopen in elkaar over. In al deze ruimtes kun je van 07.00 uur tot 01.00 uur alles eten en drinken wat je wilt. Fantastisch…eindelijk een gelegenheid van werkelijk internationale allure in Den Haag waar je om 15.00 uur kunt brunchen als je net uit LA bent aangekomen en je jetlag een beetje kunt out chillen of een souper na een ballet of concert kunt genieten. Perfect!

Persoonlijk had ik iets meer verwacht van de inrichting, omdat ontwerper Jacques Carcia in Hotel Costes en in L’Hotel, beiden in Parijs, werkelijk een “WOW” effect heeft weten te bereiken, maar het resultaat is alleen al door het schitterende gebouw dat zoveel mogelijk in tact is gelaten, prachtig.
Omdat nog niet alles gereed was bij de opening zijn er nog niet veel goede foto’s beschikbaar. Zodra die er zijn zal ik ze hier bij plaatsen.