Zo’n 5 jaar geleden toen we weekendhotel begonnen, liepen we nog tegen veel “foute” hotelletjes aan. We zochten naar een leuk warm nest voor het weekend. Het warme bad bleek echter vaak een koude douche. Ondertussen is er echter veel ten goede veranderd.

Trend 1, er valt steeds meer te kiezen

De laatste jaren hebben alle grotere hotels hun inrichting gerestyled en is er een hele nieuwe generatie van luxe b&b’s bij gekomen met prachtig ingerichte kamers op sfeervolle locaties. Was er voorheen nog weinig keuze, nu hebben we een luxe probleem, wat te kiezen uit het ruime goede aanbod.

Trend 2, het internet biedt het overzicht

Hotel en b&b portals spelen hier goed op in met bruikbare overzichten. De websites worden ook steeds geavanceerder. Je kan selecteren op beschikbaarheid, prijsniveau, type en regio, mooie fotopresentaties geven een goed beeld en ook de websites van de individuele hotels worden steeds beter.

Trend 3, de consument bewaakt de kwaliteit

De tijd dat we ons alleen moesten behelpen met de sterren van de ANWB is nu wel voorbij. Vele websites publiceren publieksreacties (niet 100% betrouwbaar maar wel een goede indicatie) en journalisten geven hun mening in kranten en magazines. Hotels die er een potje van maken vallen zo al snel door de mand. De kans dat je dus in een geheel fout hotel beland neemt steeds meer af.

Trend 4, tijd voor een hotelgids “op smaak”

Alle goede internet oplossingen ten spijt krijg ik toch nog regelmatig belletjes van vrienden en bekenden die mij advies vragen, welk b&b’tje te boeken in Antwerpen enz..

Ze bellen me terwijl ze de pagina op Weekendhotel van b&b’s in Antwerpen al voor hun neus hebben, ze willen echter van mij horen welk adresje het beste bij hun past. Zo verwijs ik trendy vriendjes naar A, eco jongens naar B, oma’s naar C enz.

Dergelijk advies op maat kan het internet kennelijk nog niet geven, echter ook hier wordt aan gewerkt. Zoals amazon.com boeken aanraad op het niveau van “als u dit boek leuk vindt is dit misschien ook wat voor u” komen er ook internet initiatieven die op die manier het hotel aanbod in kaart brengen .

Tja, het wordt tijd dat we Weekendhotel verder “op smaak” gaan brengen, hoe? dat weet ik ook nog niet precies, echter meer hierover in mijn laatse afsluitende post over dromen en goede voornemens voor 2008.