Ik ben geen groentje in blogland. Ik ben in 2004 als co-blogger op dit blog begonnen en heb zo kennis gemaakt met bloggen en met de belangrijkste blogsoftware, die van WordPress. Naar aanleiding daarvan heb ik in goed overleg met Willem mijn blog Happy Hotelier opgezet dat gedeeltelijk tot doel had Nederlandstalige blog posten van dit blog in het Engels te vertalen en te plaatsen op Happy Hotelier.

Als je een Blog overneemt dat al zo lang draait, dan kun je wel een paar hickups verwachten. Het waren er en paar meer dan ik bij aanvang bedacht.

  1. Een van de hickups is dat het blog in een grijs verleden al eens is gecrashed. Nu ik het weer meer in detail bekijk, herinner ik mij dat op een gegeven moment het blog crashte…natuurlijk zonder een allesomvattende back-up. Van de jaren 2002-2004 mist dus al het een en ander. 2004 telt een opmerkelijk aantal posten van mijn hand die ik gereconstrueerd heb aan de hand van de vertalingen die ik had gemaakt op  Happy Hotelier.
  2. Het is ook een lesje in blog nederigheid: Posten exporteren uit het oude blog en opnieuw publiceren op het nieuwe blog (gewoon kopiëren en plakken dus) is bij WordPress in principe heel erg makkelijk. Maarrr op de een of andere manier kon het oude blog niet meer geupgrade worden naar de nieuwste versie van de WordPress software. Daar kwam ik achter toen het importeren in het nieuwe blog problemen gaf op mijn server. Dan wordt je ook voorzichtiger want je wilt het oude blog niet slopen voordat het nieuwe er helemaal staat. Ik probeerde een backup plugin te installeren op het oude blog. Ze adverteren er namelijk mee dat je je blog met deze plugin ook mee van de ene naar de andere site mee kunt transporteren….Niet onder alle omstandigheden dus. Hetzelfde belooft Vaultpress, een Plugin van WordPress zelve overigens ook. Daa heb ik in het verleden ook al eens problemen heb gehad
  3. Ik meende een tussenoplossing gevonden te hebben door de export files te importeren in een nieuw door WordPress dot com gehoste site en vervolgens die site weer daarvandaan te exporteren en in deze nieuwe site die self hosted is, te importeren. Dat is grotendeels gelukt, maar nu staan niet alle media meer op de goede plaats. Sommige foto’s staan nu op het oude blog, anderen op het nieuwe blog en weer anderen op een van de twee WordPress dot com  sites. “Hoezee twee”? zult u vragen? “Meerdere?” Ja, meerdere door WordPress gehoste sites. Een met de naam Weekendhotel en een met de naam Weekendhotels….omdat weekendhotel maar een gebruiker heeft (moi) en weekendhotels twee (Willem et Moi) ik wil hier straks wel het onderscheid blijven maken …Vervolgens brengt mij dat op het idee om ook maar de url weekenhotels.blog vast te leggen want in de toekomst gaan wij het over meerdere, niet over slechts een weekendhotel hebben 😉
  4. Nu dus uitzoeken wat handiger is: Alles op dit blog concentreren en omissies hier aanbrengen en benodigde veranderingen aanbrengen of een van de dot com sites vervolmaken…
    Willem was intussen zo vriendelijk de foto’s van de oude site via FTP te downloaden en naar mij te mailen, zodat ze niet kwijt zijn. Maar alle links moeten nu worden nagelopen of ze goed zijn
  5. Ondertussen ben ik bijna een halve dag bezig om deze post te schrijven. Ik wil er een fotootje bij plaatsen, maar dat gaat niet van een leien dakje: Als ik de foto wil bijsnijden loopt Photoshop vast. Computer opnieuw starten en opnieuw proberen. Lukt weer niet. Photoshop geeft aan een update te willen. Dat gebeurt, ondertussen valt de internetverbinding herhaaldelijk uit, omdat ik met een Ziggo aansluiting werk en iedereen in de buurt vermoedelijk op apegapen voor de buis ligt voor Nieuwjaarsconcert en/of Drie schansen toernooi (of gewoon kigt te Netflixen). Dan ben ik uren op zoek naar een piefje waarbij ik kan editen hoe een foto wordt uitgelijnd in een post. Het leven van een bloger leert je vooral geduldig te zijn
  6. Willem’s posten beginnen vaak met “Nieuw op Weekendhotel….,” gevolgd door een link naar het hotel op de site weekendhotel. Die is binnen enkele dagen niet meer online, dus ik moet wat anders verzinnen, dan maar een link naar hun eigen website…totdat ik wat beters verzin, maar in ieder geval veel handmatige aanpassingen. Naast de foto link aanpassingen.
  7. Dan zal er ongetwijfeld materiaal zijn wat verouderd is en daarom moet worden aangepast….

Goed bezig!

Is stelselmatig Willem’s reactie als ik hem van tijd tot tijd update…Dat geeft de burger moed!

Weekend-Hotel-2020-Logo

Ik streef ernaar al mijn blogposten te verluchtigen met een foto. Deze foto nam ik bij Le Petit Point, een klein maar fijn bloemenstalletje op de hoek van de Haagsche Dr Kuyperstraat en Schoolstraat. Met enige weemoed omdat we daar in de Haagsche Suites tijd heel veel mooie bossen vandaan hebben gehaald.

Ik groet U!
~~~
Happy Hotelier