Het is gebeurd! Weekendhotel dot nl is gisteren in de loop van de dag offline gegaan. Wanneer je de url intikt krijg je het bovenstaande plaatje (zonder het rode kruis).

Maar weekendhotel.blog is en blijft sprinlevend!

Een tikje weemoedig, want de site was in 2002 haar tijd ver vooruit. Booking dot com (ook een initiatief dat in Amsterdam is ontstaan, net als Weekendhotel) was in het begin ook nog een heel klein kluppie.

Voor de kleine onafhankelijke uitbater van een hotel, villa of B&B was Willem een onmisbare steun. Zelf altijd op de achtergrond, opmerkelijk voor een internetondernemer, want meer dan een piepklein fotootje als avatar vind je niet van hem op het internet, had Willem een goed gevoel voor stijl en voor wat de markt en vooral internet betekenden voor de hotelier.

Willem heeft de eerste voorzet gegeven voor mijn site voor Haagsche Suites. Hij heeft vele andere hotels en B&B’s op weg geholpen op website gebied. Hij heeft ook de weg gewezen naar betaalbare channel managers voor kleinere bedrijven en ook de samenwerking tussen Weekendhotel dot nl en Hoteliers dot nl, die in plaats van commissie een betaalbaar abonnement vragen, was een prima idee.

We hebben het uitvoerig gehad over de vraag of ik de site Weekendhotel dot nl al dan niet zou overnemen, maar hebben geconcludeerd dat dat niet verstandig is. De site is opgezet op basis van de script taal Ruby on Rail. Geen mainstream computer script taal zoals bijvoorbeeld PHP. Willem was daar voor Weekendhotel heel diep ingedoken, maar ik zou een fulltime Ruby on Rail programmeur moeten inhuren om de site eens flink op te schudden en daarbij komt dat het in deze tijd veel moeilijker opboksen is tegen de grote boekings-machines die grote budgetten hebben om traffic in te kopen. En wat dacht u van de invloed van AIR bnb? Jammer, maar helaas! Ik zal het missen.

Vooral, omdat ik gaandeweg tijdens het opschudden van dit blog al oploop tegen inmiddels vergeten momenten van mijn eigen tijd als hotelier en dit ook mijn eigen fascinatie voor kleurrijke hotels weer oprakelde, alsmede het feit dat Willem er in was geslaagd een uitstekende Google presence op te bouwen met Weekendhotel.

Het is ook verreweg van simpel om het blog los te koppelen van de hotel zoek site die weekendhotel dot nl was..

Enne wat gaat Willem nu doen? Achter de geraniums? Ik denk het niet. Naast dat hij al regelmatig House Swapte, zal hij daarmede doorgaan. In juni zit hij alweer enige tijd in Berlijn. Ik verwacht dat hij hier of daar op een mooi pandje zal stuiten dat wat opgeknapt moet worden en dat hij daarin een gastenverblijf zal creëren. Ik denk vooral om aan eigen lijve te ondergaan waar hij twintig jaar over geschreven heeft. Ik ben benieuwd…

En wat gaan we met het blog doen? Ik ben er zonder een vast plan ingedoken, maar het eerste idee is uitbreiden….De pareltjes van de weekendhotels meer belichten en weer gaan proefslapen!!

Oh ja en ik heb een zestal Russische abonnees op vrij brute wijze verwijderd hier, sorry dames en heren, maar ik heb het automatisch lid worden afgesloten en jullie accounts verwijderd…Om eventuele insluip pogingen te verijdelen.

Blijf ons volgen!

Ik groet U!
~~~
Happy Hotelier