Passie

is eigenlijk een beter woord dan fascinatie, welk woord ik in de vorige post gebruikte. Over die passie voor Hotels, Villa’s en B&B’s gaat dit blog. Tijdens de herziening van de oudere posten stuit ik op het treinstation in Moere waarover Willem Mijn Favoriete Station postte. Het woord passie viel mij in, omdat dat B&B op verschillende wijzen aansluit bij mijn eigen passies:
Ik plaatse deze quote in die post:

Jos en Irma Tomassen hebben een zwak voor architectuur en eigentijds design. In 1999 kochten ze het oude stationsgebouw van Moere en schakelden architect Jacques Verbeke in om het vervallen pand te transformeren tot gezinswoning.

Het gastenverblijf vond onderdak in een verbouwde vleugel van het voormalige station. Die vleugel was een vroegere garage en sinds lang een doorn in het oog van de dienst Monumentenzorg. De verbouwing tot B&B was een uitdaging voor architect en bouwheren. Het idee om in het ontwerp patrimonium, design en hedendaagse architectuur samen te brengen, kon de dienst Monumentenzorg uiteindelijk toch helemaal overtuigen. Na een jaar van intensieve renovatiewerken opende Spoor.62 op 1 augustus 2011 haar deuren.
Zo werd het oude station van Moere opnieuw een oord waar gasten met koffers en dromen komen en gaan, op zoek naar ontspanning en vakantiegeluk.

Bron: Spoor 62.

Een oud gebouw nieuw leven inblazen, een bijzonder gebouw een nieuwe functie geven. Passie voor architectuur, voor stijl en voor design.

Vitra producten gebruiken als meubilair. Een Eames stoel met koeienhuid bekleed. Hot eind jaren 50 bij de architecten en designers van die tijd. Een stoel die ik zo op het blog waar ik een uitlaat heb voor mijn andere passie, die voor stoelen, kan plaatsen.

En wat hebben ze een prachtige website. Die zuigt de kijker zo naar binnen: “Dit Luxe B&B moet echt op “mijn wish list”

Compleet met links naar de verzamelsites waar ze op staan, bij voorbeeld:

Erfgoedlogies en

Great Small Hotels

Prima promotie!

Daarin herken je de passie van de hoteliers en precies wanneer we die passie aantreffen willen we die delen met de lezer! Dan is het hotel, de villa of de B&B een “echt” Weekendhotel.

Blijf ons volgen!

Ik groet U!
~~~
Happy Hotelier